Sarea Epsom este obținută din minerale naturale din depozitele subterane, se purifică printr-un procedeu fizic, urmat de recristalizare.
Sarea Epsom acționează precum un detoxifiant în mediul intern, sporind curățarea colonului, aceasta crește nivelul apei din interiorul intestinelor și poate oferi o soluție temporară pentru combaterea constipației.
Ajută și la înlăturarea mahmurelii prin introducerea sulfatului în organism, un dezavantaj îl constituie faptul că prin ingerare corpul va avea tendințe de deshidratare, ceea ce în combinație cu mahmureala, nu este de dorit, deoarece printre efectele adverse ale alcoolului, apare și deshidratarea. Consumând sare Epsom, putem crește acest efect advers, dacă nu avem grijă să bem foarte multă apă pentru a păstra corpul hidratat.
În antichitate se folosea pentru detoxifierea corpului sau pentru ameliorarea durerilor musculare și a picioarelor dureroase. Sarea Epsom este redescoperită astăzi în spa-uri și institute cosmetice pentru bogăția sa în magneziu biodisponibil, care îi conferă proprietatea de a destinde și relaxa mușchii.
Sarea Epsom revitalizeză și tonifică pielea, se poate utiliza ca sare de baie sau peeling.
Pentru îngrijirea pielii se poate utiliza:
3-4 pumni de sare Epsom în apa de baie și eventual 2 linguri de ulei vegetal - în mediul lichid, sarea Epsom eliberează magneziul în apă, permițând astfel penetrarea acestuia în celule, are un efect de relaxare și decontractare.
Ingrediente: sulfat de magneziu (sare Epson, sare amara).